Tips voor het kopen van een dartbord

Tips voor het kopen van een lees meer

Een dartbord is een bord waarop je je darts plaatst. De traditionele versie heeft getallen van 1 tot 20 in een cirkel rond de omtrek geplaatst. De nummering is willekeurig, maar sommige wiskundigen theoretiseren dat de getallen eigenlijk een platte verdeling zijn. Als je in of uit verdubbelt, telt de binnenste stier als dubbel. Als je de innerlijke stier niet raakt, telt dit niet als een dubbel.

dartbord

Naast het formaat zijn ook andere eigenschappen belangrijk. Een kwalitatief dartbord wordt gemaakt van duurzame materialen. Het moet gemaakt zijn van duurzame materialen zoals plastic en hout. Zorg ervoor dat er inkt van voedingskwaliteit is, want dit zorgt voor een betere zichtbaarheid en rijkere kleuren. Ook is food-grade inkt milieuvriendelijk en kan het geen kwaad bij aanraking. De inkt die wordt gebruikt om het dartbord te maken, moet veilig zijn voor zowel de spelers als het milieu.

Het vliegmateriaal is belangrijk voor de veiligheid. Een thermoplastische plaat gaat lang mee. Een bord met reliëf kan meer kracht weerstaan dan een houten bord. Een reliëfvlucht voorkomt dat je pijl uit de schacht glijdt en je kunt strakkere groepen maken. De grootte van het bordoppervlak kan ook van invloed zijn op hoe goed je speelt. Overweeg het type darts dat u gaat gebruiken.

Klik hier voor meer informatie: Dartshopleiden.nl